När smöret tystnar

Vardagslyxig mat på veganska

En lättlagad familjefavorit!

Ingredienser

  • 2 st medelstora morötter
  • 2 st stickor selleri
  • 1 st gul lök
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 6 msk tomatpure
  • 1 st citron, zesten
  • 1,6 l vatten
  • 3 msk japansk soja
  • 3 st limeblad
  • 2 st buljongtärningar
  • 1 tsk misopaste
  • 4 dl makaroner
  • 300 g färs
  • Lite soja till stekningen av färsen
  • Olivolja
  • Smör

Instruktioner

Förberedelser

  • Hacka selleri, morötter och lök i små kuber. Finhacka vitlök.

Tillagning

  1. Hetta upp olivolja och smör i en stor kastrull. Fräs morötter och selleri en liten stund.
  2. Lägg i lök och vitlök och fräs tills löken är genomskinlig.
  3. Riv ner zesten från en hel citron och fräs en liten stund till.
  4. Tillsätt tomatpure, soja och misopaste. Fräs någon minut till.
  5. Slå på vattnet, lägg i buljong och limeblad och koka upp. Låt koka tills grönsakerna mjuknat något.
  6. Under tiden hettar du upp smör i en stekpanna och fräser färsen på hög värme tills den fått färg. Smaka av med lite soja.
  7. Lägg i makaronerna i soppan och koka tills al dente.
  8. Vänd ner färsen och koka någon minut till.

Servering

Servera med nypressad citron och hackad bladpersilja.