När smöret tystnar

Vardagslyxig mat på veganska

De rostade paprikorna tillför verkligen ett extra djup till en vanlig pasta pomodori. Det här är lättlagat med maximal utdelning.

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl rött vin
  • 400 g cocktailtomater på burk
  • 1 st buljongtärning

Till servering

  • Oliver
  • Kapris

Instruktioner

Sätt ugnen på grill. Skär paprikorna i stora bitar och lägg dem med skalsidan uppåt på ett galler. Grilla paprikorna i ugnen tills skalen svartnat. Skala bort det svarta från paprikorna och skär dem i grova bitar.

Finhacka löken och vitlöksklyftorna, fräs i olivolja tills glansiga. Lägg i paprikorna och tomatpurén och låt fräsa en stund till. Häll på rödvinet och låt det reducera ner.

Häll i cocktailtomaterna och buljongtärningen. Låt småkoka så länge du står ut med att vänta, men minst 30 minuter. Smaka av med flingsalt.

Koka spaghettin al dente i kraftigt saltat vatten och slå av den. Blanda ner den i tomatsåsen och låt koka ihop i något minut.

Blanda i kapris och halvade oliver. Buon appetito!