När smöret tystnar

Vardagslyxig mat på veganska

Alldeles underbart klibbig och sötstark nudelwok som du slänger ihop på en kvart.

Ingredienser

Sås

  • 2 msk teryakisås
  • 2 msk sriracha
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk risvinsvinäger
  • 2 msk vit sirap

Wok

  • 7 st vitlöksklyftor
  • 50 g ingefära
  • 250 g udonnudlar
  • 250 g broccoli
  • 1 st pak choi
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk rapsolja

Till servering

  • Vårlök
  • Lime
  • Sesamfrön
  • Koriander

Instruktioner

Förberedelser

Grovhacka vitlök. Grovriv ingefära. Torrosta sesamfrön. Skär broccolin i buketter. Strimla pak choi. Sätt på vatten till nudlarna.

Tillagning

Blanda alla ingredienser till såsen i en skål. Fräs vitlök, ingefära och chili flakes i olja. Lägg i broccoli och fräs en minut till. Lägg i pak choi och fräs ytterligare en minut. Lägg nudlarna i kokvattnet. Häll såsen över woken och låt koka på svag värme i tre minuter medan nudlarna kokar.

Ta en deciliter av nudelvattnet och häll ner i woken. Slå av nudlarna och blanda ner dem i pannan. Låt koka ihop i en minut.

Servera med lime, vårlök, sesamfrön och koriander. Njut!