När smöret tystnar

Vardagslyxig mat på veganska

Ni vet väl att tomatsås bör koka jättelänge för att smaka bra? Inte den här! Den puttrar klart medan pastan kokar och är packad med smak.

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st stor tomat
  • 6 st soltorkade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk pesto arrabbiata
  • 1 msk olivolja
  • 1 st buljongtärning
  • 10 st gröna oliver

Instruktioner

Förberedelser

Sätt på pastavattnet. Hacka lök, tomat och soltorkade tomater. Halvera oliverna.

Tillagning

Fräs löken glansig i olivolja. Pressa ner vitlöken och fräs någon minut till. Lägg i tomat, soltorkade tomater, tomatpuré, pesto arrabbiata, buljongtärningen och en deciliter vatten. Låt puttra medan pastan kokar.

Slå av pastan och häll i den i tomatsåsen. Blanda ner oliverna.

Servera, ät och njut!