När smöret tystnar

Vardagslyxig mat på veganska

För 3 år sedan, innan vi var veganer, slängde jag ihop en salsiccapasta som fick min man att börja gråta. Vi har saknat denna rätt så mycket, och jag har nu äntligen fått till en vegansk variant som träffade helt rätt!

Ingredienser

  • 1 pkt Beyond Sausage
  • 1 st gul lök
  • 1 burk körsbärstomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1/2 pkt rökt tofu
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk Naturli bredbar
  • 1/2 dl rött vin
  • Flingsalt

Instruktioner

Förberedelser

  • Mortla fänkålsfröna
  • Hacka lök och vitlök
  • Skär tofun i små kuber
  • Ta skinnet från korven

Tillagning

Stek tofun i olja tills den fått ordentligt med färg. Tillsätt korvarna och fänkålsfrön. Mosa ner korvarna i små bitar. Stek en stund till. Tillsätt lök och vitlök, fräs tills genomskinlig. Tillsätt tomatpurén. Häll i vinet och koka in. Lägg i körsbärstomaterna.

Sätt på pastavattnet och låt såsen koka ner medans vattnet kokar upp. Koka pastan al dente. Smaka av såsen med flingsalt och Naturli.

Servera!