När smöret tystnar

Vardagslyxig mat på veganska

Fool proof muffins som påminner om den klassiska morotskakan. Frostingen har fått smak av lime och vit choklad.

Ingredienser

Frosting

  • 200 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 400 g florsocker
  • 3 lime

Muffinssmet

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 nypor salt
  • 2 dl socker
  • 3 dl växtmjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 120 g morötter
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk torkad mald ingefära
  • 1 krm kardemumma

Instruktioner

Tillagning

Sätt ugnen på 180 grader.

Muffinssmet: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. I en separat bunke, vispa ihop växtmjölk, rapsolja och äppelcidervinäger. Sikta ner de torra ingredienserna i mjölkblandingen. Vänd runt smeten med stora tag.

Skala och finriv morötterna, vänd ner dem i smeten. Portionera ut smeten i muffinsformar. Grädda i ugnen i 25-30 minuter. Förbered frostingen under tiden.

Frosting: Rör smör och florsocker fluffigt. Smält chokladen och häll ner i frostingen och blanda ordentligt. Ställ i kylen tills muffinsen har svalnat.

Servering

Frosta muffinsen och servera.