När smöret tystnar

Vardagslyxig mat på veganska

Somrig och fräsch frozen cheesecake, som passar utmärkt som lättare efterrätt. Eller varför inte låta denna glänsa på midsommarbordet?

Ingredienser

Cheesecake

  • 1 citron
  • 2 dl alpro vispgrädde
  • 1,5 del socker
  • 2 burkar Oatly Påmackan färskost
  • 200 g digestive
  • 70 gram smält Naturli Bredbar

Lemon curd

  • 1 citron, saft och skal
  • 1 msk gelésocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 30 g Naturli Bredbar
  • 1 knivsudd gurkmeja

Instruktioner

Tillagning

Lemon curd: Riv ner citronzest och pressa ur citronsaften i en kastrull. Blanda ner gelesocker, strösocker, majsstärkelse, gurkmeja och vatten. Koka upp och koka under omrörning tills det tjocknar.

Ta kastrullen från värmen och blanda ner Naturlin. Ställ åt sidan och låt svalna medan du gör cheesecaken.

Cheesecake: Krossa digestiven och blanda med smält Naturli. Tryck ut i en form med löstagbar kant.

Rör färskosten mjuk. I separat bunke, vispa grädden hårt. Blanda ner zest och saft från citronen, socker och den mjukrörda färskosten.

Häll smeten i formen. Ringla över lemon curd och swirla till ett snitsigt mönster med en provsticka. Frys i fyra timmar. Ta fram en stund innan servering.

Servering

Servera med färska jordgubbar.