När smöret tystnar

Vardagslyxig mat på veganska

Ljuvligt krispiga vårrullar som får smak av vitlök och ingefära. Med den surstarka dressingen blir det en smakfest i munnen.

Ingredienser

  • 1 st paket spring roll wrappers
  • 1 st huvud isbergssallad

Fyllning

  • 300 g formbar färs
  • 1 st medelstor morot
  • 50 g glasnudlar
  • 30 g ingefära
  • 3 st klyftor vitlök
  • 2 tsk mirin
  • 2 msk japansk soja
  • 1 st kruka koriander
  • 2 st stjälkar vårlök

Dressing

  • 1 st lime, juicen
  • Några korianderkvistar
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk soja
  • 2 st stjälkar vårlök
  • 1 tsk chiliflakes

Instruktioner

Förberedelser

  • Tina färsen enligt anvisningarna på förpackningen
  • Grovriv morot
  • Finriv vitlök och ingefära
  • Koka nudlarna något kortare tid än vad som står på förpackningen, klipp dem i småbitar
  • Hacka chili, koriander och vårlök
  • Hacka korianderkvistar och vårlök till dressingen

Tillagning

Blanda ingredienserna till fyllningen i en bunke och krama ihop det till en massa.

Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål och ställ åt sidan.

Blötlägg ett rispapper i taget tills det mjuknar men fortfarande har kvar spänst. Forma fyllningen till lagom stora korvar och rulla in i rispappret.

Fritera vårrullarna några åt gången tills de är krispiga. Se till att de inte nuddar varandra, då klibbar de ihop.

Servera inlindade i salladsblad och doppa i dressingen.