När smöret tystnar

Vardagslyxig mat på veganska

Snabb och gräddig pasta. Mums!

ca 4 portioner

Ingredienser

  • 400 g filébitar
  • 10 bitar kronärtskocka
  • 10-15 st soltorkade tomater
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0,5 dl vitt vin
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 st umamibuljongtärning
  • 2 st schallottenlök
  • 1 dl parmesan
  • Rapsolja att steka i

Instruktioner

Förberedelser

  • Sätt på pastavatten. Hacka lök, strimla soltorkade tomater och dela kronärtskockorna på hälften.

Tillagning

  • Stek filébitarna i olja tills de fått färg, strö över vitlökspulver och blanda runt.
  • Lägg i lök och fräs tills den har mjuknat. Lägg i soltorkade tomater och kronärtskockorna och fräs lite till.
  • Häll i vin och låt koka in. Ha i grädde, buljong och parmesan. Låt småputtra medan pastan kokar.
  • Innan du häller av pastan, ta en deciliter pastavatten och häll i stekpannan så att såsen tjocknar lite.