När smöret tystnar

Vardagslyxig mat på veganska

Saftiga färsbiffar fyllda med smaker från medelhavet. Serveras med en fräsch vitlökssås, ugnsrostad klyftpotatis och broccoli.

Ingredienser

Biffar

  • 400 g formbar färs
  • 16 gröna oliver
  • 0,5 rödlök
  • 1 tsk basilika, torkad
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 150 g fetaost, Peas of Heaven

Blir ca 8 biffar

Tillbehör

  • 1 st broccoli
  • 500 g fast potatis
  • 4 msk turkisk havregurt
  • 1 näve persilja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st citron
  • 1 nypa salt

Instruktioner

Förberedelser

Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten till broccolin och salta.

Lägg färsen i en form för att tina i ca 30 minuter. Hacka oliver, rödlök och persilja. Dela broccolin i buketter. Riv zesten från citronen. Skär potatisen i klyftor.

Tillagning

Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper, salta och ringla över olivolja. Ställ in i ugnen tills den har fått fin stekyta, ca 30 minuter.

Gör i ordning vitlökssåsen. Blanda persilja, gurt, pressad vitlök, salt och citronzest i en liten skål och rör ihop.

Blanda färs, oliver, rödlök, fetaost, basilika och oregano i en bunke. Forma till runda bollar och platta dem sedan till biffar. Stek i smör tills de har fått fin färg på båda sidor.

När vattnet kokat upp, lägg i broccolin i ett par minuter, häll sedan av vattnet. För lite extra guldkant, slunga broccolin med citronolivolja.

Smaklig måltid!