När smöret tystnar

Vardagslyxig mat på veganska

Pannkakor för dekadenta helgmorgnar. De här pannkakorna gör inga som helst anspråk på att vara nyttiga. Sötman från bananerna ger en härligt karamelliserad yta. Citronzesten bidrar med en fräschhet och tonar ner banansmaken något.

Ingredienser

  • 2 st mogna bananer
  • 2 dl brölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • finriven zest från 1 citron
  • 1 knivsudd vaniljpulver

Instruktioner

Mosa bananerna i en stor skål. Blanda ner citronzesten och vaniljpulvret. I en separat skål, blanda mjöl och bakpulver.

Blanda ner mjölblandningen i bananmoset. Tillsätt brölken lite i taget och blanda till en jämn smet. Låt svälla i 10 minuter.

Stek små pannkakor i MYCKET vegansmör på medelvärme. Vänd när det dyker upp små bubblor på ytan.

Servera med smör och lönnsirap.